Oldal kiválasztása
  1. Testi biztonságot
  2. Érzelmi kapcsolatot szeretne
  3. Fontos a bizalom
  4. Sorsszerűséget szeretne érezni benne
  5. Önmaguk megadása valami hatalmasabb erő számára
  6. Érzelmi változatosság

A végzet, a sors, a szabad akarat műve, vagy pusztán a vak szerencsének köszönhető, hogy valaki boldog lesz, vagy sem. Van-e esély arra, hogy csak úgy véletlenszerűen megtalálja a párját, a munkáját, amit szeret, vagy amiből meg tud élni. Mennyi pénz szükséges a boldogsághoz?

Kinek, mit jelent a boldogság? A szív vagy az ész, esetleg mindkettő döntése szükséges ahhoz, hogy valaki boldog legyen. A boldogság bennünk él, vagy rátalálunk? Függ e másoktól a kedvünk, az életminőségünk, a létbiztonságunk?

love

A szerelem nem kötődik a kulturális, vagy nemi hova tartozáshoz és egyáltalán nem korfüggő és nem fogható a szerencsére sem. Minden élethelyzetben és korban másként szeret az ember, mint ahogy másként a Nő és másként a Férfi.

A NŐ érzékeny radarjával azonnal leveszi az adást, míg az utóbbi másként és késleltetve fogja fel, hogy menthetetlenül és visszafordíthatatlanul fülig belezúgott abba, aki a megismerkedésük percében csak azt a bizonyos kémiai reakciót aktiválta. A jobb agyfélteke dominancia és a szerotonin érzékenység azzal jár, hogy változik a nők hangulata. Ha eluralkodik a mélabú, sebaj egy önfeledt majszolás, egy kisebb tábla csokoládé is megteszi vigaszként.

A férfi a szorongását úgy próbálja legyőzni, hogy nekimegy a helyzetnek, megoldást talál, harcol és önmaga világában megszenvedi a lelki háborút. A gyengébbik nem a Nő, aki a mai világban az erősebb nem képviselője akar lenni, sokkal konstruktívabb, mint a mostani férfiak.

Felcserélt szerepek

Megfordultak a szerepek, vagy a nők lettek határozottabbak, keményebbek. Ennyire ne lenne szükségük a társra, mert akkor nem jut idő önmegvalósításra, vagy karrierépítésre.

A karrier szó, mindenkinek mást jelent. Vannak nők, akik született családanyák, amolyan tűzhelyőrzők és vannak, akik a sikert másban látják. Ki, ki saját egyéniségének megfelelő lelki és fizikai szintje alapján él és mivel nincs két egyforma lélek, két egyforma ember, ezért minden egyén a saját eszközein keresztül igyekszik elérni azt, amire vágyik, hogy általa beteljesítse élete értelmét.

phone_business_woman

Lehet-e boldog az, aki ebben az egyre inkább elidegenedő világban az elkülönülést választja?

Mindenki egyedül van, akkor is, ha fizikailag nincs egyedül, mindenki ÖNmagáért felel. A kérdés az, hogy mikor képes az ember önmegvalósításra, hogyan lesz sikeresebb, egyedül, vagy párban boldogul, szüksége van-e társra, vagy választja az egyedüllétet, – mindenki maga dönti el.

Létezik-e a nagy érzés és a nagy Ő, vagy csak hiú remény, hogy valaha rátalálunk?

Sokan megtapasztalhatták már azt a bizonyos érzést, amikor csak úgy átfut a villám, mások a gyomrukban éreznek bizsergést, no meg a torokban, amikor a hang elakad, szó megszakad, hoppá – abban a pillanatban bevillan, ez bizony szerelem. Egyesek heves szívdobogást kapnak, mások elpirulnak, – az ok adrenalin kerül a vérbe. Az bizonyos, hogy az adott pillanat magába foglalja az életet magát, vagyis a jelenből alakulhat egy lehetséges jövő, de azt, hogy mi lesz, – mindenki maga tudja befolyásolni, vagyis hogy készen áll-e pont akkor az elfogadásra, vagy sem.

A szerelem tanulható, mert mindenkiben ott a készség, hogy szeretni tudjon, bár kétségtelen, hogy jól szeretni nem könnyű. Pedig a mai kor embere nagyon vágyik, a feltétel nélküliségre, vagyis arra, hogy olyannak szeressék, amilyen és ne akarják megváltoztatni. A férfiak és a nők mentális különbözősége, testfelépítése is lényegesen eltérő és ez így van jól, hiszen nappal sem létezik éjszaka nélkül, mint ahogy Nap sem Hold nélkül. A nők, kisebb izomtömeggel bírnak, kevesebb a mozgásigényük, türelmesebbek, a családi fészekben jól érzik magukat.

A férfiak ezzel szemben teljesen másként viselkednek, hiszen nagyobb mozgástérrel rendelkeznek, kevesebbet tartózkodnak otthonukban.

A kötődésnek több formája, a szeretetnek sok arca van. Ebből fakadóan többféleképpen jut kifejezésre, nyelvezete különböző.

Vannak nők és férfiak, akik a pozitív megerősítést tartják fontosnak, mert a szóbeli elismerés motiválja őket igazán. A dicséret az elismerés boldoggá tehet, míg másoknak a figyelem, az együtt eltöltött minőségi idő adja a pluszt. A törődés, a meghallgatás, a nem megosztott figyelem és a megértés biztonságot jelent azoknak, akik a kommunikációt tartják fontosnak egy kapcsolatban.

gift

romantikára nyitottak apró ajándékkal kedveskednek, ők így tudják kifejezni érzelmeiket. A törődés, a figyelem, a sok apró kis emlék, az összetartozást erősíti, mint ahogy az is, ha valaki úgy veszi le a terhet a másik válláról, hogy helyette elintéz feladatokat. Ez a kedves apróság sokat lendít egy kapcsolaton, a lényeg, hogy a szívességek ténylegesen azok legyenek, és ne a bűntudat érzését keltsék abban, aki azonnal nem értékeli.

testi érintéseket többen félreértelmezik, mert ilyenkor elsődlegesen a szex ugrik be. Pedig nincs annál izgalmasabb, mikor valaki finoman megérinti a másik kezét, haját, vagy egyszerűen csak átöleli, mert ezek az erotikus finomságok sokkal izgalmasabbak, mint a térjünk a „tárgyra” című és gyakran csak rutin műsor.