Oldal kiválasztása

Októberi hasznos tanács a spiritualitás hónapjának első napján: változtass, hogy változhass, hogy változhassanak a körülményeid. Felejtsd el, aki voltál és fogadd el, aki vagy. Indulj el a lépcsőn felfelé, majd lefelé. Érzed a kettő között a különbséget, hogy a magasság elérése több erőfeszítést igényel, ugyanakkor nagyobb rálátási lehetőséget ad?

Szépen lassan indulj el felfelé, időzz el egy-egy lépcsőfokon, adj magadnak elég időt, hisz apránként juthatsz el a saját megértésedig. Igen, jól látod, ott a korlát, amelyben megkapaszkodhatsz, a pihenőnél megállhatsz, de nem időzhetsz ott túl sokáig, el kell indulnod valamerre. Lefelé menni kényelmesebb, könnyebb, hisz ismerős számodra a terep, a hely, a lépcsőfok. Hasznos tanács: az sem baj, ha a jelenlegi helyzetedben enyhülést keresel, a lényeg, hogy ne állj meg, lépj tovább. Életedben egy adott történet addig ismétlődik vissza, ameddig fel nem ismered a benne lévő lehetőséget. Mindenki egyedül, Remeteként megy végig az úton, születéstől a halálig, mindenkinek egyéni küldetése van. A magány és az egyedüllét között különbség van és mikor döntésre kerül a sor, egyedül maradsz a helyzettel, a következményekkel, de lehetsz császár abban a pillanatban, amikor a “játék” és a feladat véget ér, hisz Te vagy az, aki egyedül oldotta meg a feladatot, Te viseled döntésed következményét.

Hasznos tanács, amelyet érdemes megfogadni: Tegyük fel magunknak a kérdést, az életem mely területén jellemző, hogy mindenáron be akarunk bizonyítani valamit és megoldást keresünk egy többszereplős történetre? Miután megkaptuk a válaszokat, csak annyi dolgunk maradt, hogy lépéseket tegyünk a változás felé. Változásban reménykedni anélkül, hogy valamit tennénk érte olyan, mintha a vasútállomáson állva egy hajóra várnánk.