Oldal kiválasztása

Évszázados múltú vita ékelődik a párok tagjai közé: vajon ki kezelje a családi kasszát? Az viszont új keletű kérdés, hogy legyen-e egyáltalán közös kassza…

– Bár könnyebb a pénzre fogni a kapcsolat megromlását, a vagyon kezeléséről még időben érdemes szót váltani, és nem takargatni, ha probléma van.

– Azt tanácsolom, a közös kassza mellett a férjnek, s a feleségnek legyen saját kerete, amivel maguk gazdálkodhatnak. Hasznos a házassági szerződés is, amire sokan sajnos a váláshoz vezető út első lépéseként tekintenek. Pedig egy dokumentum, ami ma már divatos, működőképes, s biztosítja a felek vagyoni hátterét. Megelőzhetők tehát vele az anyagi természetű problémák.- A férfi birtokolni akar, így könnyen tartja felelőtlennek a pénzt szóró nőt. Holott a hölgyek sokszor azért vesznek új ruhát, s mennek kozmetikushoz, hogy kedvesük tetszését elnyerjék, hiszen tudják, mennyire fontos a pasi számára a látvány. Szintén zavart okozhat, hogy az urak egy része elégedettségét nem szavakkal és gesztusokkal, hanem még több pénz hazahordásával fejezik ki oldalbordájának.

save12

– A Bak, a Szűz és a Bika a legspórolósabb csillagjegyek, melyek képviselői igyekeznek anyagilag bebiztosítani a jövőjüket. A Kos, az Oroszlán és a Nyilas máról holnapra él – viszont szívesen ajándékoz. A Rák, a Skorpió és a Halak érzelmi alapon költekeznek, s előszeretettel kényeztetik önmagukat. Ha pénzről van szó, a legfelelőtlenebbek az Ikrek. Ugyan optimistán néznek a jövőbe, ám lelkesen tőzsdéznek, űznek szerencsejátékot, s fektetnek be, akárcsak a márkamániás Mérlegek és a műszaki újdonságokra vevő Vízöntők.