Oldal kiválasztása

Azt tartja a mondás, hogy az élete, a saját kezében van, mert minden ember maga éli, maga irányítja és tartja a kezében a sorsát.

Az elemzés a teljes kéz vizsgálatával kezdődik, az ujjak, a dombok, az évek alatt változnak, ezért van mindenkinek a saját kezében az élete, mert ahogy alakítja, úgy változnak a vonalak.  A tenyérelemzésnél a kezet egységes egészként kell szemlélni, fontos a mérete, az ujjak szélessége, hosszúsága, a vonalak mélyedése és barázdái. Az általános jellemzők megállapítása után következik a mélyebb, rétegesebb elemzés.

PalmistrDreamstime-300x300

A legfőbb vonalak vizsgálata

Életvonal: A vitalitás, az életerő mércéje Az élet hosszúságával, minőségével és a családhoz való viszonnyal áll összefüggésben. A hüvelykujj felett kezdődik, és a csuklónál végződik. Tévhit, ha valakinek rövid az életvonala, rövid lesz az élete. A tenyeret többféle időtérképre lehet osztani, ezzel lehet az események időtartamát behatárolni.

Fejvonal: A karrier lehetőséget, az intuíciót és a kreatív képességeket jelöli, de az erős, vagy gyenge észjárást és a furfangosságot is itt lehet látni. Akinek erős a fej vonala, lehet jó írói vénája. A tenyér felső szakaszában, az ujjak alatt látható.

Szívvonal: Ne feledjük, ez a szerelem vonal is, így összefügg a családi és baráti kapcsolatokkal is. Az egyén érzelmi és szerelmi életére ad magyarázatot. Akinek erős ez a vonal, fontos a házassága, komolyan veszi a szerelmet és hűséges, romantikus, érzékeny alkat.

Sorsvonal: A Szaturnusz vonala végig kíséri az ember egész életét, a gyermekkorától kezdve. Magába foglalja a karrier, a munka, a hivatás, az eszköz, amit erre használ és a saját egyéni képességeket is. A tenyér alsó részsén, a csukló közepén kezdődik és az ujjak töve felé halad.

 kézdomjai

Vonalkák, jelek és dombok (a tenyéren lévő húsos párnákat nevezzük domboknak)

Minden dombon van rajzolat, forma, alakzat, ezek mélyebb betekintést nyújtanak az emberek személyiségébe.

A Vénusz – domb: Csukló és hüvelykujj közti rész. Akinek magas, az általában egészséges, érzékiségre hajlamos, jó diplomáciai érzéke van, és sokáig megőrzi fiatalságát.

A Hold – domb: A gyűrűsujj vonala irányában indul, szemben áll a Vénusz – dombbal.

Akinek erőteljes, az szeret utazni, keresik az izgalmakat, a kihívásokat, de életenergiája változó.

Mars – domb: Szám szerint kettő van belőle és egymással szemben áll, a Vénusz és a Hold domb felett. Akinek a párnás része kiugró tüzes temperamentumúak, szerelmes típusok, bátrak és makacsak, de jóindulatúak.

Merkúr – domb: A kisujj alatti részt kell vizsgálni. Akinek erőteljesen domborodó, a matematikában és az orvoslásban kimagaslóak, tehetséges üzletemberek, kommunikatívak. Nyugodtak és szeretik a családjukat.

Nap, más néven Apolló – domb: Gyűrűsujj alatt található, ha domináns, az átlagnál jobb egészségnek örvendenek, de idősebb korukra szemüveget viselnek. Szeretik a művészetet, természetet, jó barátok, túlteng bennük a versenyszellem.

Szaturnusz – domb: Középső ujj alatti rész. Ezek a típusok, akik fegyelmezettek, kitartóak, gyanakvóbbak és nehezebben barátkoznak. Jó problémamegoldó képességük van és érdekli őket az okkultizmus.

Jupiter – domb: Mutató ujj alatt található, akinél ez az uralkodó árulkodó jegy, azok az emberek hízásra hajlamosak, szívesen járnak társaságba, vidámak erős az önbizalmuk. Békeszeretők, erős az igazságérzetük, a jogérzékük, törvény tisztelőek.

Az ujjak elhelyezkedése, állása, az ujjak közötti távolság, mind, mind árulkodó jelek. Az ujjbegyen lévő rajzolatoknál, mintázatoknál fontos, hogy melyik ujjon fordulnak elő. Ezek a minták általában: pávaszem, csiga, sátras ívek, hurok, íj.

A pávaszem az Apolló/ gyűrűs/ ujjon helyezkedik el, nagy érzékenységet jelöl.

A sátras ív mutatóujjon látható, és akinek ilyen van, magas fokú művészi érzékkel rendelkezik. Csiga, bármelyik ujjon előfordul, ők a született perlekedők. Az íj nem túl gyakori szerencsére, mert ezek az emberek jól megvannak egyedül, nincs szükségük másokra, amolyan remete életet élők. A hurok minta bármelyik ujjon látható is sokoldalúságot, érzékenységet mutat.

creative-brain

Különleges fontosságú vonalak még, melyek értékes többletinformációt tartalmaznak az ember személyiségével kapcsolatban. Ezek a Mars vonal, együttérzés vonal, házasságvonal, ami a mentális képességeket, vagy hosszan tartó szerelmi viszonyokat is mutatja.

A tenyér éle mutatja, ki mennyire aktív, vagy éppen független, kreatív, vagy éppen fizikai munkára alkalmasabb, illetve intellektuális beállítottságú.

Kíváncsiságból, mindenki elemezheti magát, nézegetheti nagyítóval, teheti górcső alá,  egyedül, vagy barátokkal. Ám, ha bizonyítékot keres, tanácsra, életvezetési útmutatásra van szüksége, forduljon szakemberhez!