Oldal kiválasztása

Egy ember horoszkópja, az életének pontos lenyomata, amely tükrözi a saját történetét. Az állatövi jegyek energia mintázatok és minden jegyhez kapcsolódik egy elem.

A bolygók szimbólumhordozók, melyek az élet számos területére rámutatnak. Ennek segítségével már egészen pici korban lehet tudni, milyen a gyermek jelleme. Nem csak testi, hanem lélektani örökséget is hordoz magában minden ember.

Az asztrológia és a grafológia hasznos információkkal segíti az egyes emberek különböző testi és lelki tulajdonságainak feltárását.

A kézírás, a komplett rajzok, de akár a firkák is sok mindent elárulnak a személyiségről. Az érzelmek és a fantázia alakítják ezeket, melyből látható, hogy milyen a gyermek kifejezőkészsége. Az intellektus, vagy az akarati és az érzelmi élet szintén meghatározható. A rajz a tudat és a tudattalan kivetülése az adott pillanatban. Mindezek mellett utal arra, hogy milyen az én-képe a kicsinek, hogyan viszonyul önmagához, társaihoz.

gyerek-rajz

( Pl: A félénk, gátlásos, szorongó gyermek általában apróbb formákat, ábrákat hoz létre. Az a gyermek, aki jól érzi magát a világban, aki biztonságban van, nagyobb, hangsúlyosabb formákat, erősebb vonalakat hoz létre. )

Az alábbiak csak átfogó jellemzést adnak, kevés segítséget ad azoknak a szülőknek, akiknek most lesz iskolás a gyermeke.

Az elemek felosztása szempontjából, önkifejezőbbek a levegő és tűz jegyű gyermekek, passzívabb energiákat képviselnek a víz és földelemek.

A Rák, Halak, Skorpió jegyű a víz elemet hordozzák, ezek a gyermekek, érzelmi alapon működnek. Befolyásolhatóak, mert felveszik a környezetük hangulatát. Jó képzelőerejük, gazdag fantázia világuk van, lassúak és befogadóak. Amiben a szülő segíthet: érzelmi megerősítés. A vizes gyermeknek időre van szüksége, mert minden változás az érzelmire hat erősen. Kitűnő teljesítményekre képes, könnyen tanul, biztatásra, szelíd következetességre van szükség.

Bika, Szűz, Bak jegyek a föld elemet képviselik. Lassabban érnek célba, de tudatosabbak. Kötelességtudóak, félénkebbek és zárkózottak. Időnként e kép, látszólag nem illik rájuk. Szorongásukat kitűnően leplezik különböző álarcok mögé bújva, pl: lezserség, nemtörődömség, makacsság és lustaság. A szülő, amit tehet: a jó tulajdonságokat erősíti és azt, amiben a gyermek kimagaslóan jól teljesít. A logikai készségük kiváló, a stratégiai játékokban ügyesek, megfontoltak, csapatjátékban háttérből irányítanak, de érvényesítik az akaratukat.

Levegő elemek, vagyis változékonyak és kommunikatívak az Ikrek, Mérleg, Vízöntő jegyűek. A kis különcök feladják a leckét a szülő számára is. Nem kis fejtörést okoznak, hiszen cseppet sem mondhatóak egyszerűen kezelhetőnek, gyakran változtatnak tervükön, céljaikon. Jó kifejezőkészségüket szavakban és absztrakt gondolkodásban találják meg. Az összes jegyek közül a levegő elemekkel a legkönnyebb kijönni, véleményeiket folyton változtatják, de tiszteletben tartják mások gondolatait és elképzeléseit is. Amit a szülő gyermekéért tehet, figyelmes meghallgatás, megalapozott érvelés, következetes számonkérés.

Tűz elemek, Kosok folyton bizonyítani szeretnének, a cél nagyon fontos számukra, az utat azonban igyekeznek lerövidíteni, mert türelmetlenek. Oroszlán bátor, igazságszerető, lelkes és becsületes gyermekek, akik gyakran magukkal is versenybe szállnak. Nagyon nyíltak és együtt érzőek, szívesen segítenek a gyengébbeknek. Könnyen motiválhatóak és ha megmondják nekik mit várnak el tőlük, általában megteszik. A jutalmazás fontos, hiszen verseny az életük.

Várom a szülők kérdését az alábbi témákban:

– személyiségfejlődés

– önértékelés, beilleszkedés

– kreativitás, tehetség fejlesztése

– érzelmi és értelmi képességek

– önmegvalósítási igény