halloween

Halloween

November első napján érdekes égi jelenség lesz az égbolton. Az ünnep a megemlékezésről, időutazásról, múltba tekintésről, előrelátásról, hangulatokról, tervezgetésről az élet megéléséről és az élettől való búcsúról szól. Ekkor a Nap a Skorpió jegyében időzik, mindeközben a csökkenő Hold az Ikrek jegyéből a Rák jegyébe halad tovább. A Skorpió jegy mágikus, drámai vonása keveredik a Rák jegy finom, családszerető jellemével. A két jegy hatására átértékelődnek a dolgok, a múltat elengedve, most más nézőpontba helyeződik minden. A Skorpió havában fogékonyabbak vagyunk arra, hogy miértek után kutassunk, sokszor elmerülünk a múltba, és több időt töltünk el azzal, hogy magyarázatokat keressünk régi valós, vagy vélt sérelmekre, most az elfogadást és az önismeretet tanuljuk. A Rák jegyben lévő fogyó Hold, pedig segít leküzdeni a félelmeinket, és a szorongásainktól is végleg megszabadulhatunk. Mindkettő jegy érzelemvezérelt, intuitív, és erősen vonzódik a mágiához is, nem csoda, ha olyan dolgokat is tapasztalhatunk, ami a fizikai léttől elrugaszkodott. Mint fent, úgy lent törvénye, mint bent, úgy kint spirituális jelentése, hogy ami az emberen belül van, azt közvetíti kifelé, vagyis mindenki képes arra, hogy változzon, általa mások is változni fognak.

pump-star
Az érzelmi kötelékekben, a családi összetartozásban, baráti és szerelmi kapcsolatokban, kereshetjük és megtalálhatjuk az igazi értékeket. A Hold a Rák jegyében a saját házában van, fokozottan érzékenyek leszünk mások lelki problémáira, vágyunk a testi és a lelki egységre, a harmóniára. A gyermekkorban beépülő anyakép alkotja önmagunkhoz való viszonyunk alapját, vagyis az elfogadás és önelfogadás összes lehetséges következményét. Itt az idő elengedni a sérelmeket, tisztítsuk meg magunkat az ártó és negatív energiáktól és gondolatoktól.

A fogyó hold fázisában, a természetben és az emberi életben is a leadás, a kilégzés, az erők és az energiák kiáramlása felerősödik, lehetőségünk van arra, hogy lecsendesedjünk, lecsillapítsuk és gyógyítsuk lelkünket is. Jelentősen átértékelődhet minden, új terveket szövögethetünk, új ötleteket teremthetünk, új személyiséget alkothatunk.

Kívül-belül nagytakarítás

Ez az időszak alkalmas a lakás, a környezeted tisztítására, átrendezésére is. Amilyen az otthonunk, olyan lesz a közérzetünk, jót fog tenni a rendrakás. Minden házimunka nagyobb sikerrel és kevesebb fáradtsággal végezhető el fogyó Hold idején. Ne sajnálja az időt magára sem, a frissítő fürdőnek jótékony hatása van, a mellmasszázs és az intimtorna csodákra képes. Alakformáló hatású balzsamok, testradírok, karcsúsító krémeket ideje használatba helyezni.

Lazító fürdő

Először a fürdőszoba takarítással kell elkezdeni a folyamatot. Ezután egy kis zacskóba 1 teáskanál levendula, 1 teáskanál kamilla virág, valamint szárított rozmaring egyvelegét kell belehelyezni. A tasakot a csapra felakasztva a kádat tele kell engedni vízzel, a gyógynövények, így kerülnek bele a vízbe. Fél csésze citromlére is szüksége lesz a méregtelenítéshez. Ezután hátradőlni, pihenni és lazulni kell, gondolatban, pedig megszabadulni minden felesleges dologtól és az ártó negatív erőktől.

relax-bath

Fogyó Hold a kiválasztás, a karcsúsítás és méregtelenítés időszaka is, ilyenkor javul a szervezet energiafelhasználása. Méregtelenítés és a szervezet komplex tisztítása, három dologra fókuszáljon máj, vese, belek. Érdemes a fogyókúrát és a méregtelenítést továbbfolytatni, de most elkezdeni sem árt, mert ilyenkor csökken a tápanyag felszívódása. Fogyó Hold idején jelentősen csökken a fájdalomérzet is, a műtétek is sikeresebbek, mivel a sebek gyorsabban gyógyulnak. A regenerálódáshoz szükséges a nap és a fény, legyünk minél többet a szabadban. Ne csak magunkkal a természettel is foglalkozzunk, a fűszernövények ültetése és a madáretetők, itatók feltöltése is aktuális lenne.

Gyógyítsuk a lelkünket is, foglakozzunk a belső világunkkal is.

A nem tudatos, korai élményeinkhez kapcsolódó vágyak, kívánságok, remények, a félelem, és a fantáziavilág mind a személyes tudattalanunk jelképeként kerül felszínre. A Hold megnyitja előttünk az álomvilágot, a tudattalanunkon keresztül üzen, mert az álmoknak regeneráló funkciója van, tudatos viselkedésünk egyoldalúságát korrigálni tudja, és a bennünk lévő alkotóképességet felszínre hozza.

moon

Testi szinten a szervezet folyadékháztartását, a női szaporítószerveket, az anyatej termelődést és a petesejt képződését a Hold jegyhelyzete, és annak minősége mutatja meg az asztrológiai képletben. A Hold a táplálkozó és emésztő szervekkel, a vegetatív idegrendszerrel és a nyirokmiriggyel is kapcsolatba hozható. A női ciklus igazodik a Hold 28 napos keringéséhez. Dr. Jónás Jenő szlovákiai magyar orvos rájött arra, hogy, ha az égi Nap és Hold egymás közötti távolsága fokra megegyezik az anya horoszkóp képletében álló Nap és Hold távolságával, akkor a peteérés nagy valószínűséggel megtörténik, abban az időszakban a nő termékennyé válik. A módszerrel a gyermek neme is megállapítható.

Rögzített múltbéli történet

Lunáris részünknek először a magzati állapot felel meg, amikor az én és a te részek még nem váltak szét, a magzati lét élménye meghatározó lesz a későbbi emberi kapcsolatainkban is. Az anyáinkról való leválás folyamatát befolyásolja a Hold és mutatja azt is, hogy koragyermekkori tapasztalásaink, a felnőtt énünk érzelmi minőségére annak megélésére miként hat.

Ebben a holdfázisban kiiktathatja azokat a negatív tényezőket, amelyek akadályozzák, ezek lehetnek, a gyakori veszekedés, a hűtlenség, az ingerültség.
Egyszerű mágikus szertartás, ami segíthet.
Pár olyan tulajdonságot vagy eseményt, ami útját állja a harmóniának, fel kell írni egy
papírlapra, melyet abba az üvegtálba kell elhelyezni, ami vizet, tengeri sót és zsályalevelet
tartalmaz. 15 napon keresztül minden nap egy kevés vizet le kell merni belőle. Annyi víz
legyen a tálban, hogy a 15. napon ürüljön ki.

A fogyó Hold Istennője segít

A fogyó hold istennője az éjszakai látomások, és a bűvölet hatalmas erejű istene. Hekaté a főisten, Zeusz szemében is nagy tiszteletnek örvendett. Az istennő támogatta a közéleti tevékenységet, vigyázott a gyermekekre, de hozzá folyamodtak segítségért a titkos praktikákat űző asszonyok is. Ő volt az, aki összekötötte a holtak és az élők világát.

A gondolatok teremtő ereje, a vonzás hatalma

Minden ember az ideális társat keresi, de vajon létezik-e a nagy ő. A nagy Ő és TE

Ő : Hogy nézzen ki, milyen szellemi szinten álljon, mik legyenek a fontos emberi értékek a számára, mit és mennyit dolgozzon, mi legyen a hobbija, hogyan szeressen élni, hogyan szeressen, hogyan mutassa ki az érzéseit, a vágyait. TE : De vajon, mit tudunk mi beletenni a kapcsolatba, hogyan tudunk szeretni, hogyan hozhatjuk ki belőle a legjobbat, mi az, amivel segíteni tudunk abban, hogy gazdagabb lelki életet éljen, milyen legyen az együttlét, milyen szoros legyen a kötelék, mik legyenek a közös programok.

Molecular Thoughts
Mit tehetünk mindezért? A lényeg az, hogy pontosan lássuk magunk előtt, érezzük azt, hogy milyen érzés ebben a kapcsolatban együtt lenni azzal a személlyel, akit szeretnénk. Ha betelt a kívánságlista, tisztítsuk meg a teret, vagy söpörjük át keleti irányból nyugatra a helyet.
A hozzávaló kellékek
1 piros, vagy fehér gyertya, víz, tűzálló tálka, a kívánságokat tartalmazó lista. A varázslat egyszerű, a gyertyákat meg kell gyújtani, balra a tűzálló tálat, jobbra a pohár vizet kell elhelyezni. A papírt meg kell gyújtani a gyertyával, majd a tűzálló tálban hagyni kell elégni, a hamura öntse a pohár vizet és tudatosítsa magában, hogy az, amit elképzelt már beteljesült.

Bőséget vonzó pénzmágia

Bőségzacskó készítése: Félig bevarrt kispárnát, meg kell tömni gyógynövénnyel ( levendula, vagy menta), ha készen van, össze kell varrni a széleit. Egy másik zsákba apró pénzt kell helyezni, és füstölővel felszentelni. A pénzvonzó versike is segíthet

Bőség zacskó segíts nekem,
Szerencse bőség velem legyen.
Zsákom, zsákom csillogj nékem,
Engedelmes hű zsákja vidéknek.

Halloweeni varázslat almával

A gránát almát, a görögök Aphroditéhez, a rómaiak, Vénuszhoz kötik. Némely vidéken a lakodalmi vendégek a mátkapár belépése alkalmával gránátalmát dobnak a padlatra, ha a gránátalma darabokra törik, ez szerencsét, bőséget és termékenységet jelent. Égőpiros színe miatt a szerelmet jelképezi, vigyáznia kellett annak a lánynak, aki gránátvirágot kapott. Szerelemre gyújtó hatása mellett a becses növény használatos volt vesekő ellen, vérzéscsillapító készítésére, lázcsillapításra, féreghajtásra, cserzésre, festésre, sőt mustkészítésre. A gránátalma a szerelem, a termékenység és a bőség ősi jelképe és mindemellett számos jótékony hatása van, ne csak most fogyasszunk belőle.

hal-apple
Október 31.éjjelén, a család minden tagja egyen meg egy egész almát. Az almákat egyszerűen ki kell osztani, de lehet almahorgászatot játszani. Ez egyike a hagyományos halloween-i játékoknak; egy tálból vagy fazékból kell szájjal kihalászni az almákat, miközben be van kötve a “horgász” szeme. Ezt a játékot jövendőmondásra is használják. Az almát mindenkinek teljesen el kell fogyasztania, a magokat meg kell őrizni, mert ezek egy egész évre szerencsét hoznak a tulajdonosnak.

Halloween

Ezen az éjszakán meggyújtott fények, távol tartják a rossz szellemeket. A tűz a szenvedély, az életerő, a megtisztulás jelképe, a szerelemé, a halálé és az új testben való leszületésé. Az ijesztő arcok, amiket tökből faragnak ki világszerte éppen azért születnek, hogy még a gonosz lelkeket is elriasszák. Ilyenkor előkerülhetnek a talizmánok, kristály kövek, Tarot kártyák, ingák és másfajta mágikus eszközök. Egyes országokban varázspálcát suhogtatva egymásnak jósolnak az emberek. Teafüvekből, csontokból, kávézaccból és érdekes formájú kövekből mondják meg a jövőt. A babona úgy tartja, ha ezen a napon valaki éjfélkor tükörbe néz, három dolgot tapasztalhat, meglátja ki volt előző életében, szellemeket láthat maga mögött, de akár jövendőbeli társa arca is felvillanhat.

Varázsgyertyák

piros gyertya: szerelmi mágia kelléke, a fehér távol tartja a negatív energiákat, rózsaszín, gyertyagyújtással az anyagi hátterét erősítheti, pénzét gyarapíthatja, ha kék gyertyát éget gyors anyagi változást érhet el, a narancssárga gyertya, pedig elűzi a konfliktusokat.

Szerencsevonzás

Ha Halloween éjszakáján éjfélkor 5 narancssárga és 4 fekete gyertyát meggyújtunk és hagyjuk végig égni, szintén egy egész évre biztosított a szerencse.

A fogyó hold angyalai is segítenek ilyenkor

Ezek az angyalok azon dolgoznak, hogy a negatív dologtól könnyebb legyen megszabadulni. Ezek az angyalok minden erejükkel megpróbálják enyhíteni a nehézségeken. Ezen kívül olyan problémákkal is foglalkoznak, melyek több életre is kiterjednek. Az előző életek eseményeiről is tudomásuk van. Karmikus adósságaiddal pontosan tisztában vannak. A fogyó hold angyalai függőséggel, elválással, egészséggel, stresszel, védelemmel kapcsolatos problémák esetén is a segítségünkre sietnek. Halloween éjszakáján a szörnyételek divatosak és főként a gyermekek örülnek ennek, a paradicsomból készült vérleves, vagy kukacos föld fő csemegének számít. Drakula vérpudingja, a vanília puding málna- vagy epermártással leöntve. De nem csak a gyerekek, a felnőttek körében is egyre népszerűbb az ünnep. Egyes országokban ezen az éjszakán kenyeret sütnek és a gyümölcskenyér belsejébe gyűrűt rejtenek el, aki megtalálja, tudhatja, hogy a következő évben férjhez megy vagy megnősül. Az italok készülhetnek gyümölcsből, felnőtteknek alkohollal, a lényeg az, hogy jó pirosak legyenek.

A cikk a Story Magazin XVIII. Évfolyam 44. számában jelent meg 2015.10.29.-én

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.